GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG – ELLER ?


Mitt svar på det är Ja (det är inget aprilskämt) – och om hur i det följande;

For the translation of this into English – click here.

Om innehållet i bloggen i detta register.

Om upphov till och bot för cancer en bit ned i den följande texten.


Klarspråk om sambanden mellan kost och god hälsa.

Låt kosten vara din medicin


”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !”
– sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

Peter Attia: ”Döljer fetmakrisen ett större problem ?”

Kosthåll si eller så i all ära – men det viktigaste livsmedlet av alla är vatten av god kvalitet i tillräcklig mängd = ca 2 liter per dygn.

Äldre har en förmåga att dricka för lite vatten, vätskebristen förstärks av att olika läkemedel som man eventuellt intar kan vara vätskedrivande i sig. Kaffe, alkohol, läskedrycker m.fl. är inga bra källor för att tillföra optimal vätska. Drick rent vatten istället. Källvatten är att föredra.

– slut citat härifrån.


HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE
– ELLER ?

Det finns som princip ingen som har blivit sjuk och/eller fet av mättat fett. Sjuka och/eller feta blir Wi av socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) i kosten.

Bebisar som ammar får ca 50 % av sin energi från det animaliska fettet i modersmjölken. Människan är m a o predestinerad för = gjord för att få en hög andel av sin energi från animaliskt = mättat fett i kosten.


”Den dåliga maten dödar oss”.

Mindre än 1/3-del av socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv), ca 1/3-del av proteiner och mer än 1/3-del av mättat fett i kosten – kan vara ett bra riktmärke för att vara vid god hälsa. För dom som redan har ätit sig till en eller flera sjukdomar – så kan att äta än mindre av socker och kolhydrater och än mera av mättat fett vara klokt.


Aftonbladet 15/4-16 – ”Ni sågar LCHF – men det räddade mitt liv”: My Westerdahl: ”LCHF hjälpte mig gå ner 94 kilo – 55 procent av min vikt.”

”Jag känner mig som Neo i The Matrix – allt jag lärt mig om hälsosam kost var fel”.


Sugar: ”The Bitter Truth” – med professor Robert H. Lustig, MD.

Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift – eller ?

”Fett är inte farligt men sockret dödar” – är vetenskapsjournalisten Ann Fernholms budskap.


Apropå rubrikfrågan – så är mitt svar Ja (det är inget aprilskämt – för jag åt bort min livshotande kärlkramp – som slog mig i backen som en klubbad oxe mer än en gång – för ca sex år sedan) – därför att med ett tjänligt dricksvatten, kosttillskott av magnesium och dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost – som befriade henne från övervikt, tarmkatarr (IBS), magkatarr och matstrupskatarr, fibromyalgi, reumatisk värk, utmattningsdepression, sömnproblem, snarkning och irritabel blåsa mm – så går det att äta sig frisk fysiskt och psykist – bevisligen – genom att dramatiskt minska på socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) i kosten – till förmån för mera av animaliskt = mättat fett.

Övervikt = undernäring p g a för mycket av socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) och för lite av animaliskt = mättat fett i kosten – eller ?


M a o med mindre än 20 % av socker och kolhydrater (normalkosten innehåller ca 60 %) – till förmån för mera av animaliskt = mättat fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja, sedan mer än fem år tillbaka, så har jag helt blivit av med min livshotande kärlkramp sedan drygt fyra år tillbaka.

”Biverkningen” av detta har blivit att jag numera ej har nämnvärt ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är halvvägs 150 år LivsErfaren.


Fördelningen i min kost är numera ca 20 % kolhydrater (företrädesvis ovan jord-grönsaker), ca 30 % proteiner och ca 50 % av företrädesvis animaliskt = mättat fett. Det gör att jag har en jämn normal blodsockernivå dygnet runt. Kroppen tillverkar själv den glukos = blodsocker som den behöver av proteiner och fett. Det finns inget hokus pokus i detta.

Det är sedan mer än 60 år tillbaka en ren bluff att Wi blir överviktiga av animaliskt = mättat fett. Det är ett övermått (mer än 20 %) av kolhydrater/socker och för lite av animaliskt = mättat fett i kosten – som gör oss överviktiga och framförallt sjuka. Thats it – eller ?


Hur mycket mättat fett behöver vi ?

Vi behöver inte äta något mättat fett alls. De mättade fettsyror som behövs i kroppen kan bildas från andra fettsyror i maten.

Enligt de Nordiska Näringsrekommendationerna, NNR 2012 bör högst en tredjedel av allt fett vi äter, eller 10 procent av all energi vi får i oss, komma från mättat fett. För en kvinna motsvarar det drygt 20 gram och för en man cirka 30 gram mättat fett per dag.

Bakgrunden till rekommendationen är att en minskning av det mättade fettet i maten kan bidra till minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar om man samtidigt äter mer av omättade fetter, det vill säga enkelomättat och fleromättat fett.

– slut citat från Livsmedelsverkets sida om fett här.


Bebisar som ammar får ca 50 % av sin energi från det animaliska fettet i modersmjölken. Människan är m a o predestinerad för = gjord för att få en hög andel av sin energi från animaliskt fett i kosten.

Hur fan Livsmedelsverket har kommit fram till det rakt motsatta: ”Vi behöver inte äta något mättat fett alls” – är för mig ofattbart. Det är ju så att socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) är det som Wi mår fan så mycket bättre av att helt utesluta i kosten – eller i vart fall äta väldigt lite (mindre än 20 %) av sådant Gift för kroppen.

Ifall Wi i Sverige ej skall få samma överviktskatastrof som i USA – där ca 70 % av befolkningen lider av hälsobelastande övervikt (i Sverige är det än så länge ”bara” ca 40 %) – så borde de svenska kostrekommendationerna på stört i vart fall ändras till mindre än 33 % kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !), ca 33 % proteiner och mer än 33 % av animaliskt = mättat fett. Detsamma som allsidig = artegen kost. Kommer det att ske inom överskådlig tid ?


När jag tills för drygt sju år sedan åt Livsmedelsverkets = Livsfarliga Verkets rekommenderade kost med ca ca 60 % av socker och kolhydrater – och mindre än 10 % animaliskt = mättat fett – så hade jag ett ständigt driv efter mera av sådan skräpmat minst var tredje timme = då var blodsockernivån långt under normalen. Nu kan jag vara utan mat under 5-6 timmar utan att känna något driv efter mat.

För dom som har svårt för att äta tillräckligt lite kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) – och av det per automatik får förhöjda blodsockervärden – som ju är rena ”reabränslet” för bl a inflammatoriska processer, blodåderförfettningar, cancer, diabetes, förkylningar osv = socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) raserar bl a immunförsvaret – så kan en antiinflammatorisk ”grogg” vara på sin plats.

Min antiinflammatoriska ”grogg” vid behov – består av en tesked
ekologisk gurkmeja, en tesked ekologisk ingefära (bl a anti cancer) och en knivsudd ekologisk mald svartpeppar utrört i en skvätt hett vatten – som sen kyls ned till dricktemperatur med en skvätt vispgrädde.


Socker i alla dess former är helt enkelt ett starkt beroendeframkallande Gift. Bl a Camilla Näslund bekräftar det i boken Addicted (”Beroende sockermissbrukare”).

Hade alla som i övermått brukar alkohol och röker – över natt slutat med det – så skulle det bli en marginell effekt på sjukvården.

Hade alla (uppskattningsvis ca 80 % av befolkningen i Sverige i dags dato) över en natt slutat upp med att följa Livsmedelsverkets = Livsfarliga Verkets kostråd med ca 60 % av socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) – och mindre än 10 % animaliskt = mättat fett – till förmån för mindre än 33 % av kolhydrater (det kan även vegetarianer uppnå – genom att med omsorg välja råvaror), ca 33 % proteiner och mer än 33 % av animaliskt = mättat fett i kosten (detsamma som allsidig = artegen kost) – så skulle sjukvården bli en krisindustri – i meningen stor akut brist på patienter.

Vällovligt folkhälsomässigt – och ej minst nationalekonomiskt – eller ?


Socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) är kort och gott som alkohol för kroppen = det ger per automatik hälsovådliga blodsockerförhöjningar + ett starkt beroende av socker- och kolhydrat-”alkoholen”. Alkoholisten vet att hen är beroende av alkohol – och kan därför välja att ta sig ifrån det helvetet.

Men dom allra flesta av dom socker- och kolhydrat-beroende har ej en aning om att dom är socker- och kolhydrat-”alkoholberoende” – och kan därför ej välja att ta sig ur det eländet. Därtill är det ju så att myndigheten Livsmedelsverket = Livsfarliga Verket rekommenderar alla att ha ca 60 % av socker- och kolhydrat-”alkoholen” i kosten.


Så det är en tuff uppgift i att:

1. Själv (= helt utan stöd från etablissemanget som ansvarar för folkhälsan) komma på att hen är socker- och kolhydrat-”alkoholberoende”

2. Sen själv ta sig ur det helvetet.

Jag har efter drygt sju år kommit på att jag kan hålla mitt behov för socker- och kolhydrat-”alkoholen” på en låg nivå – genom att före frukosten vällustigt tugga i mig sex stycken ekologiska russin + att jag efter middagen tar en matsked rårörda lingon – med mycket vispgrädde till – som efterrätt.

Jag kan nu bara konstatera att jag har varit socker- och kolhydrat-”alkoholberoende” under ca 68 år – och att den drogen kommer jag nog aldrig att kunna nolla ut helt och hållet. Men några russin och en matsked rårörda lingon håller den på nivåer som ej skadar kroppen – förhoppningsvis.


Beroendesjukdom är den lägst ställda i vårt samhälle – och sockerberoende ses fortfarande som ett dåligt karaktärsdrag – istället för att förstå att det är en kronisk hjärnsjukdom som är dödlig – om man inte får hjälp.

Att sockerberoende är direkt kopplad till en trasig biokemi måste tas på allvar !

Det kan förklaras med att ca 80 % av befolkningen i Sverige i dags dato är mer eller mindre sockerberoende.

En alkoholist gillar ej att få påtalat att hen är beroende av alkohol – därför att det vet hen själv bättre om än någon enda annan.

Det är exakt samma sak för en sockerberoende – med den skillnaden att dom flesta sockerberoende ej själva är medvetna om det – och när dom väl blir medvetna om det – så beter många sig som en alkoholberoende. Dom vägrar att tala om det – och göra något åt det.

Tack vare framförallt dr Annika Dahlqvists civilkurage som läkare sedan 1994 – så är i dags dato ca 20 % av befolkningen i Sverige mer eller mindre medvetna om att socker är ett starkt beroendeframkallande Gift som förstör hälsan – och efter bästa förmåga gör något åt det.

Så det tar sig !

– slut citat från kommentarsfältet på Facebook här.


En graf på olika former av traditionell kost vid diabetes finns här. Stapeln längst till höger visar att rädslan för animaliskt = mättat fett i kosten bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen. Att i görligaste mån undvika de här varumärkenas produkter (klicka på bilden för att få den i större format)

– är också hälsosamt – därför att det är ett övermått av socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) och för lite av animaliskt = mättat fett i kosten – som gör Oss överviktiga och sjuka – och de här varumärkenas produkter är späckade med socker och kolhydrater.
Thats it – eller ?

28/1-2016 Mats Lindgren: ”6 avslag på 6 försök utan motivering !” Det verkar som om etablissemanget är livrädda för att forska på om naturlig mat är bra för folkhälsan. Hen kan ju undra över varför ?


Jag är lagom viktig = jag mäter 1,81 m över marken jag går på, väger ca 70 kg och är numera frisk som en nötkärna = jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är halvvägs 150 år LivsErfaren.

IGEN – ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan. Bl a många andra så har Bengt Vestbergs = LCHF-Bengt ätit sig frisk. Om det här – och dito om Sten Sture Skaldeman här.

Om detta skrev jag ett brev till en kompis om 2013 – och det finns på nätet här. Professor Göran Sjöbergs kåseri om livsfarliga kolhydrater går ej av för hackor heller – om hen så säger.


En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt = mättat fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

Socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) är helt enkelt ”diesel” för en människas Kropp. Thats it – eller ?


Jag köper numera också företrädesvis sådant som är ekologiskt odlat = sådant som ej är gödslat med rötslam, konstgödsel och ej är sprutat med bekämpningsmedel.

Tränar gör jag aldrig – men en timmes promenad i lugnt tempo blir det som vanligast varje dag. Det har jag hållit på med sedan mitten av 1970-talet. Det mår min Kropp helt enkelt utmärkt bra av.

Dans på parkett blir det numera också minst en gång per vecka. Det är också vitaliserande – minst sagt.


En ”biverkning” är att min Kropp vill röra på sig

– så det blir dagligen en promenad om minst en timme + att jag dansar på parkett minst en gång per vecka.

I lördags var det dags för dans igen – och jag var ”pigg som en mört” när jag åkte hem efter sista dansen.

Lite märkligt att det kan vara så – efter att ha dansat varje dans under kvällen = en danssträcka av 1,5-2 mil – med tanke på att jag är halvvägs 150 år LivsErfaren – men så var det. 🙄

– slut citat härifrån.


Fenomenet stavas Endorfiner, kroppens sätt att belöna sig själv

Jo… – Erling – ”…Genom att göra saker som du tycker är roliga, träffa människor som du gillar att umgås med och helt enkelt njuta av livet kan du öka produktionen av endorfiner i kroppen. …” – slut citat härifrån.

Kul för Oss att Wi har kommit på det som nu är i spannet halvvägs 150 år LivsErfarna = bättre sent än aldrig.

Som sedan våren 1995 uteliggare = jag sover utomhus året runt under ett regn- och vindskydd av presenning – så förefaller det som om det också stimulerar Kroppens endorfin-produktion = det är sällsynt att jag är nedstämd om morgnarna.

– slut citat härifrån.

Kosttillskott av magnesium blir Kropp och Sinne också glada av. 🙄


Som halvvägs 150 år LivsErfaren – så inser jag att det också är klokt att sluta med att fokusera på att vänta på allt i min väg – till förmån för att istället njuta av det oplanerade i mitt vardagliga liv.


HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE – ELLER ?

Så det är mer än lite märkligt att inget av de befintliga riksdagspartierna i Sverige har god folkhälsa överst på sina agendor. Inget parti utanför Riksdagen har det heller – vad jag vet.

Men undantag bekräftar principen – och nu finns Hälsopartiet – som bildades ca en månad före valet 2014. Jag gillar deras agenda – som även innefattar att överföra rätten att nyproducera pengar från affärsbankerna till Riksdagen via Riksbanken.

Näst efter god hälsa – så är vem som står för nyproduktionen av pengar det viktigaste av allt – för att Wi i Sverige skall kunna få uppleva en renässans av den svenska välfärden. Pengar = makt – och om hur att för gott bryta den i dags dato hart när enväldiga makten för affärsbankerna att nyproducera pengar – i mitt blogginlägg: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”


Cancergåtan är löst: ”Det säger en erkänd professor vid Boston College, professor i biologi Tom Seyfried. Han menar han har funnit en metod som kan hämma och få cancersvulster att vända.

Med hjälp av en ketogen diet, bestående av ett högt intag av fett och ett lågt intag av kolhydrater, har han lyckats med att avlägsna cancertumörer på försöksdjur. Vi har varit i Boston och mött Seyfried. Inslaget har svensk textning – och är ca 6 minuter kort.”


OM UPPHOV TILL OCH BOT FÖR CANCER MM

Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt = mättat fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja. Det ger en naturlig jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion.

Denna kost är kort och gott rena hälsokosten för Kroppen.


För att få en än jämnare naturlig normalt låg blodsockernivå – så kan en rågad tesked ekologiskt potatismjöl – utrört i ca 0.5 dl kallt vatten (kommunalt kranvatten är ej alltid ett tjänligt livsmedel) – som intas före varje måltid – vara ett gott tips. Därtill så lär det kunna bidra till att de goda bakterierna i tjocktarmen får vad de behöver för att trivas.

Som nödfoder kan Kroppen även överleva på socker och kolhydrater under en viss tid – ifall hen ej har cancer.


Sedan ca 50 år tillbaka så har Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – av etablissemanget lurats till att tro att socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) är en nödvändig ingrediens i kosten. Livsfarliga verket = Livsmedelsverket förordar en kost som ca 60 % socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) – och som därtill skall vara fettsnål – annars blir Wi överviktiga, får hjärt- och kärlproblem, cancer, psykiska bekymmer osv.

Men det är lögn och förbannad dikt – därför att det Wi blir överviktiga av, får hjärt- och kärlproblem, cancer, psykiska bekymmer osv av – ÄR för mycket av socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) och för lite av animaliskt = mättat fett i kosten. Thats it – eller ?


En bensindriven bil fungerar perfekt ifall Wi tankar den med bensin. Ifall Wi får för Oss att spä ut bensinen med diesel – så går den sämre och sämre ju mera diesel som bensinen blandas ut med. Tankar Wi bensinaren med 100 % diesel – så går det överhuvudtaget ej att få igång den. Det finns inget hokus pokus i detta.

Wåra fysiska Kroppar i kött är predestinerade för = gjorda för att leva på ”bensin” = proteiner (”fyrbent” kött, fågel, fisk, ägg osv), animaliskt = mättat fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt fett av typ kokosolja. Det ger en jämn blodsockernivå. Av detta producerar Kroppen sen den glukos = det blodsocker som Kroppen behöver för en ”perfekt” funktion. Det finns inget hokus pokus i detta.

Socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) är helt enkelt ”diesel” för Kroppen. Thats it – eller ?


Cancerceller bildas och dör här och där i Kroppen ständigt och jämt. Under rätt många år med Livsfarliga Verkets rekommenderade 60-70 % socker och kolhydrater i kosten – klarar Kroppen själv av – med insulin som motgift – att hålla blodsockernivån på rimliga höjder. Men så småningom tröttnar Kroppen på den felaktiga kosten = insulinproduktionen fungerar ej längre för att hantera det för stora intaget av socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/socker är ett beroendeframkallande Gift !).

Förhöjda blodsockernivåer är det som cancercellerna MÅSTE ha för att ha framtiden för sig. Tar då cancerpatienten bort det mesta av socker och kolhydrater i kosten – till förmån för mera av animaliskt = mättat fett, smör, vispgrädde osv och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja – så återgår i de allra flesta fall blodsockernivån till det normala.


Cancern dör helt enkelt – därför att den kan helt enkelt ej överleva utan förhöjda blodsockernivåer. Inget konstigt alls – men lik förbannat så förefaller det vara näst intill obegripligt för t ex dom allra flesta cancerbehandlande läkare.

Men va fan – i deras utbildningar ingår ju bara att ta till kniven, strålning och förskriva cellgifter, tyvärr tyvärr… 😥


Friska celler lever utmärkt på animaliskt = mättat fett och ketonkroppar medan cancerceller inte kan utnyttja detta bränsle utan måste förlita sig på glukos (blodsocker) och glutamin. Om man därför går över till en mycket strikt ketogen kost (extrem LCHF) får de friska cellerna ordentligt med näring, från just fett och ketonkroppar medan cancercellerna berövas sitt huvudsakliga bränsle, blodsockret och det gäller därför att pressa ned detta så långt det över huvud taget är möjligt.

– slut citat härifrån.

Mera om detta här.

– slut citat härifrån.

Konsensus – Cancer som en ämnesomättningssjukdom. Thats it – eller ?


En mycket bra och läsvärd sida om fungerande alternativa metoder för att bota cancer här – för Dig som har fått en cancer-diagnos.

Publicerades den 13 dec. 2012: ”A new cancer treatment that is free has virtually no side effects and can be used in conjunction with other cancer treatments. It involves starving cancer cells of the fuel they the love…

– slut citat av texten under videon på Youtube


Ett blogginlägg av Mats Lindgren 6/1-16: ”Cancerbluffen !” – som är väl värd att läsa – som jag upplever det.

23/12-16 – Peter Flander – som för drygt ett år sedan fick dödsdomen cancer – berättar i ett föredrag hållit vid Hanaholmen för två månader sedan: ”Då jag tog ansvar för min hälsa.”

19/3-15 – ”Cancer är inget för surpuppor” = tidningsartikel om Peter Flanders cancer. Läsvärd för den vetgirige – verkligen.

Petra Flanders stiftelse – kom till efter att Peter Flanders dotter Petra avled av cancer 2002.

Peter Flanders äter sedan han fick cancerdiagnosen strikt LCHF = försumbart med socker och kolhydrater (potatis, ris, pasta, bröd osv) – samt använder naturmedicinen Protocel. Enligt naturläkare Kjell Homsten så är: ”Protocel ett fantastiskt alternativ mot Svampväxter” = bl a cancer.

En bra sida med många tänkvärda föreläsningar i ämnet integrativ medicin finns här.

För dom som har mögel i sin bostad – så kan det förutom ett övermått av socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) i kosten – bidra till att cancer skapas och växer till sig. Om det här.


Det går ej att lösa ett bekymmer med samma tänkesätt som skapade bekymret. Det är omöjligt
.


HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE


Sedan dr Annika Dahlqvist 2004 började torgföra att LCHF-kost var hälsosammare – än vad normalkosten är – så har åtskilliga 10 000-tals människor blivit av med hälsobelastande åkommor (jag är en av dom) + att ca 20 % av befolkningen i dags dato är mer eller mindre restriktiva med socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) i kosten. Men i etablissemangets massmedia är det åt hållet knäpp tyst om det.

MainStream Media allmänt sett är att rekommendera att ta med en stor nypa salt – därför att dom har en agenda = åt hållet vilseleda Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – genom att om och om igen bara ”tugga” om en vinkling av varje sak. Detta gäller ju då ej minst avseende bl a kosten.

Journalisterna som gör jobbet = som skriver det mainstreamade – gör det i sin mer eller mindre omedvetna okunskap om hur toppstyrda dom är av etablissemangets makthavare.


På nätet kan vem som söka kunskap som är annorlunda.

Googlar Du på LCHF-kost så kommer det upp några hundra tusen träffar – på tvärs med vad t ex etablissemangets Hjärt- & Lungfond torgför: ”Att minska ner på mättat fett och i stället äta omättade fetter är viktigt för att förändra kolesterolbalansen. Det betyder mindre av fett kött, feta charkprodukter och feta mejeriprodukter samt mer av feta fiskar, som lax, makrill och sill samt vegetabiliska oljor och fetter, utom kokosolja.”

Vildfångad fisk i alla dess formar är i o f s hälsomat – men i mitt perspektiv sett så är det precis tvärtom i övrigt. Det gäller att öka mängden animaliskt = mättat fett, kokosolja osv – och helt ta bort omättade fetter (läs industriellt tillverkade fetter) – samt ej minst att dramatiskt minska på socker och kolhydrater (socker och fruktos är de värsta kolhydraterna/Socker i alla dess former är ett beroendeframkallande Gift !) i kosten – ifall Kroppen skall kunna läka sig själv. Thats it – eller ?

All Lycka till med att ta till Dig av det som etablissemanget massmedia ej skriver om kostens fundamentala betydelse för god hälsa ! 🙄


”HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE – ELLER ?

”…Jag äter inte längre mat som innehåller mycket sockerarter/kolhydrater. Alltså inget mjöl, ingen pasta, inte potatis, inte ris, inte läsk, inte godis, inte chips, dricker inte öl. Jag äter mat som innehåller ägg, kött, fisk, grönsaker (ovanjords), naturliga nötter, bär och mycket naturligt fett från ekologiskt kallpressad kokosolja, smör, riktig olivolja(första pressningen). Thats it!…”

– slut citat ifrån här och här.


MITT KOSTHÅLL

Frukost: Mitt kommunala kranvatten är ej ett tjänligt livsmedel. Generellt sett så rengörs vattenledningar aldrig – och en talande bild på hur kommunala vattenledningar kan se ut inuti här (Du måste vara inloggad på Facebook för att se den talande bilden).

Därför blir det istället ett stort glas källvatten = Naturell Vatten kolsyrat (ca 3 dl) från flaska (finns bl a på ICA Maxi för 3,33 kr/l) – med en bra skvätt rödbetsjuice uti + en rågad tesked ekologiskt potatismjöl = resistent stärkelse.

Efter det en mugg kaffe – som görs med samma källvatten (ca 1,5 dl) med en rågad tesked ekologiskt pulverkaffe. I det en rejäl skvätt vispgrädde (fetthalt 40 %) och en rågad tesked ekologisk kokosolja (fetthalt 100 %).


Lunch:
Först 5-6 ekologiska russin direkt i munnen – som jag vällustigt tuggar i mig – för att hålla min sockerdrog i schack. Sen lite surkål direkt in i munnen från burken på en gaffel. Sen två rågade matskedar Créme Fraiche (fetthalt 34 %) i tallriken. Över det strör jag ekologiska kokosflingor, ekologiska krossade hampafrön och några ekologiska valnötter. Över alltihopa en rejäl skvätt vispgrädde. Till det 2-3 kokta äggulor = 80 % fett och 20 % proteiner (äggvitan och skalet förpassar jag till soppåsen) med ICA´s stenbitskaviar i glasburk. Därefter en mugg kaffe enligt det föregående.


Middag:
100-150 g flödigt smörstekt (fetthalt 100 %) ”fyrbent” kött – så fett som möjligt, fågel, fisk (vildfångad fisk blir det ca fyra dagar per vecka för mig) eller annat proteinrikt. Till det en liten bit ekologisk gurka och dito två minitomater + en måttlig mängd surkål. Salladskrydda och dressing över det hela.

Som efterrätt en matsked rårörda lingon med rikligt med vispgrädde till. Efter det mugg kaffe enligt det föregående.


Mellanmål:
En mugg kaffe enligt det föregående räcker som vanligast. Ifall jag ändå känner för något tilltugg – så kan det bli t ex en liten bit fet mögelost, en liten bit kylskåpskallt kött, en liten korvbit med hög kötthalt, en liten bit leverpastej eller dylikt.


Sedan 1996 så konsumerar jag också dagligen ca 4-5 dl Donat Mg. Detta därför att oavsett kosthåll – så kan Wi ej tillgodose Kroppens behov av essentiellt magnesium via kosten.


Röker en kort cigarill med gott samvete gör jag också efter varje mat- och kaffepaus + en del däremellan. Även Solen har fläckar – men jag halverade min rökning sommaren 2014. Nästa steg kan ju bli att halvera halveringen osv.

Tränar gör jag aldrig – men en timmes promenad i lugnt tempo blir det som vanligast varje dag. Det har jag hållit på med sedan mitten av 1970-talet. Det mår min Kropp helt enkelt utmärkt bra av.

Dans på parkett blir det numera också minst en gång per vecka. Det är också vitaliserande – minst sagt.

– slut citat härifrån.


Den 24-årige killen ska snart dö i cancer. Men den sista texten han skrev rörde oss till tårar. 😥


Innan fanns det så många saker jag tänkte på. När jag fick veta hur lite tid jag hade kvar, stod det klart för mig vilka saker som verkligen är viktiga. Så, jag skriver till dig av egoistiska skäl. Jag vill ge mening åt mitt liv genom att dela med dig vad jag har förstått:


Slösa inte din tid på ett arbete som du inte gillar. Det är uppenbart att man inte kan lyckas i något som man inte gillar. Tålamod, passion och engagemang kommer lätt, bara du älskar det du gör.

Det är dumt att vara rädd för andras åsikter. Rädsla försvagar och paralyserar dig. Om du tillåter det, kan rädslan växa och bli värre varje dag tills det inte finns någonting kvar av dig. Lyssna på din inre röst och följ den. Vissa kanske tycker du är galen, men andra kanske tycker att du är en legend.

Ta kontroll över ditt liv, ta fullt ansvar för de saker som händer dig. Begränsa dåliga vanor och försöka leva ett hälsosammare liv. Hitta en aktivitet som gör dig lycklig. Låt ditt liv formas av de beslut som du har gjort, och inte av besluten du ändå inte kan styra.

Uppskatta människorna omkring dig. Dina vänner och släktingar kommer alltid att vara en oändlig källa till styrka och kärlek. Det är därför du inte ska ta dem för givet.

– slut citat härifrån.


SJÄLVKRITIK = RÄDSLA – OCH SJÄLVKRITIKRÄDSLA ÄR ETT RENT HELVETE ATT LEVA MED – VET JAG.


I VINTRAS HADE JAG DET GANSKA BRA

Jag hade kommit in på ekonomiprogrammet i Lund, jag hade extrajobb på Sydöstran, jag hade skrivit för Nyheter24 och jag var delaktig i ett välgörenhetsprojekt i Lund. När jag kom hem till Karlshamn sa alla:
– Åh, vad du har det bra!
Jag höll tillbaks tårarna, log och sa: “Ja, det kunde inte varit bättre!”


Så fort jag kom hem la jag mig i fosterställning, kramade om min kudde och grät. Jag önskade att någon kunde hålla om mig och säga att allt skulle bli okej, men det fanns ingen där.

Jag mår inte bra, och jag vet inte varför. Jag borde må bra. Och jag kan inte berätta för någon om det, för alla förväntar sig att jag ska må bra och vara glad.

Ju mer jag känner att alla förväntar sig att jag ska vara glad och ju mer jag känner att jag inte kan vara det, desto värre blir allting.
Det senaste året har varit det värsta i mitt liv.


Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja, men om jag ändå ska berätta om det här – och det vill jag verkligen göra – så antar jag att det är lika bra att börja från början. För jag har insett att det här inte är mitt fel. Jag vill inte att det ska vara såhär, men det är så. Och jag måste leva med det. Jag har övervägt noga fram och tillbaks, och jag tror det kommer hjälpa både mig och andra om jag berättar öppet och från hjärtat om hur jag mått.


I nian fick jag min första panikångestattack. Just detta var en fredagskväll när jag satt och klickade runt på Youtube-klipp. Plötsligt knöt sig magen, halsen tjocknade, jag fick panik. Tankarna liksom överrumplade mig:

“Vad gör jag med mitt liv egentligen? Alla andra är ute och festar, här sitter jag ensam. Jag måste vara den ensammaste, värdelösaste, mest miserabla människan i världen”.

Det var inte så att jag inte trivdes ensam. Det gjorde jag. Men jag kände att jag borde vara ute och vara social, och jag var inte det.


Det är svårt att beskriva en panikångestattack för någon som inte upplevt den, men jag ska försöka. För mig är en panikångestattack en stark och plötslig rädsla som kommer från ingenstans och sedan försvinner lika plötsligt som den kom. Och lämnar efter sig ett utmattat lugn efteråt.

Det är egentligen inte mycket mer än så. Det är en stark rädsla; får man panikångest så beter man sig inte annorlunda än någon annan. Men man måste andas lugnt, tänka att det inte är något farligt, kanske gå ut och ta luft. Somliga verkar tro att panikångest innebär att man förlorar kontrollen, så är det inte – panikångest innebär att man blir rädd att förlora kontrollen.


När man fått panikångest blir man rädd för situationen eller platsen man befann sig i/på när man fick den, av rädsla för att det ska hända igen. Den där gången gick jag t.ex. ner till mamma och pappa och åt tacos framför Dr. House. Eller ja, jag hade ätit om det inte känts som om någon dragit ett rep kring min magsäck. Efter det kunde jag inte se House på ett halvår utan att få starkt illamående och känna mig livrädd.

Jag läste på mycket och lärde mig hantera panikångesten. Andas lugnt. Kom ihåg att det inte är något farligt, panikångest är helt ofarligt. Bejaka tankarna som kommer men låt dem försvinna vidare, bli inte rädd och kämpa emot. Som min holländske dykinstruktör sa: “Panik kommer inte av sig självt, kroppen kan inte få panik om du inte tillåter den”.


Det ligger någonting i det. Visserligen är det inte lätt att tänka så om du är på väg att bli påkörd av ett tåg, men det är sant; panik är kroppens varningssystem, och det aktiveras inte av sig självt – det aktiveras av dig för att du låter dig bli rädd för något.

Nå, det här var grunden till allt. Det som hände i oktober förra året (2014) förändrade dock alltsammans.


Det hade väl egentligen byggts upp under många år. Jag har känt att jag inte räcker till, att jag inte duger som jag är. Varje gång jag träffade någon så kändes det som om jag spelade ett skådespel. Att jag visade upp en fasad för hur jag ville att andra skulle se mig – bakom fasaden stod en livrädd liten kille med tårar i ögonen. Så kände jag mig.

I oktober började jag känna mig väldigt nedstämd. Det, tillsammans med en panikångestattack medan vi satt och pluggade, utlöste det där som byggts upp nu under flera år. Jag kände att: “fyfan vad jag är konstig. Det här är inte normalt”. Jag försökte dölja ångesten, men då kände jag ännu mer: “De ser nog det. De ser nog att jag är nervös. Shit, jag stammar när jag pratar – de hör nog att jag stammar. Jag måste härifrån”.


Det gick så långt att jag började känna att jag inte räckte till i vanliga sociala situationer. Jag kallsvettades innan jag skulle träffa mina bästa polare. Övade vad jag skulle säga framför spegeln, testade mitt leende så det skulle se bra ut. Jag ville inte att det skulle synas utåt hur jag egentligen mådde. Varje dag innan jag gick på en föreläsning log jag in i spegeln för att se att det såg okej ut, testade min röst så jag inte stammade.

Och när jag väl träffade någon på den där föreläsningen… jag var livrädd. Absolut skräckslagen för att göra bort mig eller visa hur rädd jag var. Sedan i oktober har jag varit livrädd varenda gång jag har träffat någon. Inte på grund av dem, men på grund av att jag varit livrädd för att inte räcka till. För att göra dem besvikna. För att inte vara jobbig att umgås med.


Om du som läser detta har träffat mig sedan dess så har jag varit livrädd. Men jag har försökt fixa det ändå för att jag vet att det bara skulle göra det värre att undvika rädslan. Och jag har försökt fixa det ändå för att jag älskar er, problemet finns hos mig och inte hos er.

Jag har känt att jag inte räcker till. Att jag kommer framstå som nervös. Att jag kommer stamma. Och då har jag blivit nervös på riktigt; stammat, tjocknat i halsen och kallsvettats.

Det gick så långt att jag inte ens kunde prata med mina föräldrar om det – för jag kände att det var mitt fel. Jag skämdes över hur rädd jag var.


När jag kom hem till Karlshamn över helgen så satt jag med dem och åt, berättade hur bra allting var nu och hur jag trivdes i Lund – för jag visste att det var det som förväntades av mig. Sedan grät jag när de gått och lagt sig. Jag grät över att jag inte kunde leva upp till deras förväntningar, över att jag inte kunde vara glad. Jag visste att de ville att jag skulle vara glad, men inte ens det kunde jag lyckas med.

Jag mådde sämre och sämre. Vartenda gång jag log kändes det mer tillgjort, vartenda gång jag drog ett skämt tänkte jag efteråt: “shit vad tråkigt. Dom måste tycka jag är skittråkig”. Jag kände att ingen egentligen ville vara med mig och jag tänkte: “Men det är väl klart, varför skulle någon överhuvudtaget vilja vara med mig? Jag har ingenting”
.

Tillslut blev tankarna till: “Om jag är nervös och rädd vem jag än träffar, om jag stammar och skapar pinsam stämning för att jag inte vet vad jag ska säga – då vore det bättre och mindre jobbigt för andra om jag bara inte fanns”.

Missförstå mig rätt, jag har inte haft självmordstankar. Jag älskar att leva. Men jag kände att det bästa för alla vore om jag bara inte fanns. För då skulle jag slippa hålla upp fasaden. Då skulle alla slippa se hur jävla dålig jag är där bakom.


Det var här det blev riktigt jobbigt. Jag undvek att gå ner till affären för jag visste att jag skulle träffa människor jag kände, och då skulle jag behöva le och säga något roligt. Annars skulle de tycka jag var tråkig och inte vilja träffa mig mer. Jag skulle skapa en pinsam situation och göra bort mig.

Jag undvek ögonkontakt med kassörskan för jag ville inte hon skulle se hur nervös jag var. Frågade hon om jag ville ha kvittot så stammade jag nästan när jag sa nej, ville bara därifrån för att inte framstå som konstig.


Jag undvek att träffa mina närmaste polare, för jag ville inte göra dem besvikna. Jag ville inte tynga dem med att behöva umgås med mig.

Jag var livrädd när jag träffade släktingar, för jag ville inte att de skulle se hur dåligt jag mådde. Jag ville att de skulle tro att jag mådde bra i Lund – för då visste jag att de skulle må bättre.


Varje dag när jag gick till föreläsningarna var jag livrädd att någon skulle se igenom min fasad. Varje dag jag gick ner till affären hoppades jag att ingen skulle möta min blick.

Varje gång jag gick till tvättstugan hoppades jag att ingen skulle fråga mig något.

Och ofta när jag kom hem så grät jag. Jag grät över hur dålig jag var och över att jag inte kunde prata med någon om det. Jag grät över att andra behövde stå ut med mig och jag grät över att jag behövde stå ut med mig själv.


Jag hade bokstavligt talat dåligt samvete mot mig själv – jag hade dåligt samvete för att jag mådde dåligt när jag borde må bra.

I januari så gick det inte längre. Nästan allting jag sa var inövat i förhand för att jag inte skulle visa något utåt, allting var repeterat framför spegeln. Så fort ett samtal kom in på något som jag inte funderat på så blev jag livrädd – jag tänkte att: nu, nu kommer dom märka det. Nu kommer dom märka hur tråkig jag är, hur tråkigt jag svarar, hur konstig jag är.

När jag fick köra mina inrepeterade repliker så gick allt bra: folk verkade tycka jag var rolig och uppskatta det jag sa. Det stärkte min självbild ännu mer: jag är bara rolig om jag gör mig till. Jag duger verkligen inte som jag är.


När telefonen ringde knöt sig magen och jag började stamma, oavsett vem det var. Telefonen blev min värsta fiende. När jag skulle gå ut i korridorsköket och laga mat så satte jag i hörlurar och hoppades att ingen skulle prata med mig. Om någon började prata med mig så kändes det som om någon just dragit en pistol mot mig – bokstavligen. Jag började stamma, visste inte vad jag skulle säga och jag var livrädd.

Just att jag inte ens ville prata med mina föräldrar om det var det värsta. Jag ville inte bekymra dem. Jag visste att de ville att jag skulle må bra i Lund. Det kändes som om jag bara skulle belasta dem om jag berätta något sånthär. Till slut jag ringde jag till ungdomsmottagningen och sa att jag inte klarade det längre.


Så i våras gick jag i terapi och pratade om alltsammans. Terapi handlar inte så mycket om snabba knep och genvägar som det handlar om att bara ha många, långa samtal om hur man tänker om saker och ting och hitta nya perspektiv att se det på genom att terapeuten ger sin bild av det man säger.

Vi pratade länge, och jag insåg att jag alltid varit rädd för att göra andra besvikna. Ett exempel som kom upp var när jag som fyraåring blivit stucken av fjorton jordgetingar, och gråtande sprang förbi mamma som ville trösta mig. Efteråt hade jag så dåligt samvete att jag började gråta på kvällen över att jag inte stannat hos henne när hon ville trösta mig. Jag var rädd att jag hade gjort henne ledsen genom att inte stanna.


En annan sak är att jag känt att jag inte har rätt att döma någon, men alla har rätt att döma mig. Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig tycka att någon är konstig – men jag antar att alla tycker så om mig. Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig undvika att umgås med någon för att hen mår dåligt – men jag antar att alla kommer undvika mig nu när jag berättar.

En tredje sak är att jag alltid känt mig tvungen att leva upp till allas förväntningar och vara mitt absolut bästa jag hela tiden. Jag har känt att jag inte räcker till som jag är; jag behöver prestera för att ha ett värde. Jag måste alltid vara glad, annars kommer ingen vilja umgås med mig. Jag måste vara rolig, annars får jag inga vänner. Ingen kommer tycka om hur jag är när jag inte gör mig till.


Jag ger liksom mig själv väldigt lite space, och sätter väldigt höga krav på mig själv. Det blir ett glapp över vad jag försöker leva upp till och vad jag kan åstadkomma – och det var det glappet som blev oöverstigligt stort i vintras. När jag kände mig deprimerad och samtidigt ville framstå som glad, öppen och social utåt – då blev glappet så stort att jag kände mig helt oduglig.

Men saker och ting blev faktiskt inte så mycket bättre. Jag är fortfarande livrädd hela tiden, men jag försöker överbrygga det. Jag känner hela tiden att jag inte räcker till, att jag inte duger som jag är, men jag försöker ändå göra det jag inte tror att jag ska klara. Jag försöker träffa mina vänner, jag försöker prata som vanligt, jag försöker vara öppen och social även om det känns som om jag hellre skulle dö.


Ibland när jag går in på Ica får jag hjärtklappning, kallsvettas och är livrädd att någon ska prata med mig – inte för att jag inte vill prata, egentligen vill jag inget hellre. Men jag är rädd för att göra bort mig.

Jag jobbar på tidningen, men jag är livrädd hela tiden. På tåget till jobbet är jag livrädd för att kollegorna ska tycka att jag är en idiot, inför en intervju är jag livrädd att jag ska se nervös ut och inte leva upp till förväntningarna på en journalist och inför en telefonare är jag livrädd att jag ska börja stamma. Men jag måste ändå göra det, för jag vet att det är det här jag vill göra och jag vet att jag måste fixa det. Även om jag mår skit nu så måste jag fixa det, för annars kommer det bara bli värre. Och jag har fixat det.


När jag mådde som allra sämst i maj så sökte jag projektledarpost för välgörenhetsprojektet (Light) till hösten. Jag var livrädd; jag var livrädd inför intervjun, att sitta en och en och bli bedömd. För jag visste att jag inte skulle räcka till, att jag skulle framstå som en idiot. Men jag fixade det. Även om jag svettades, stammade och bara ville fly till en annan planet så fixade jag intervjun. Och jag fick jobbet.

Även om jag varit rädd vartenda gång jag träffat någon av mina bästa vänner för att jag har varit säker på att de ska tycka jag blivit tråkig, att jag är jobbig att vara med eller vad som helst – så har jag försökt göra det. Jag kanske inte har tagit så mycket initiativ till att hitta på saker, men om någon föreslagit något så har jag inte sagt nej. För jag vet att om jag börjar säga nej så kommer det bli värre.


Så när alla säger: “men du jobbar ju på Sydöstran, du läser ju ekonomi, du träffar ju folk, du reser” så betyder det ingenting. För jag gör allt det där – men jag är livrädd hela tiden. Jag gör det för att jag måste. För att jag vet att det är det jag vill, men just nu vill jag egentligen inget hellre än att gå under jorden.

Jag är trött på att gråta i kudden. Jag är trött på att känna mig som en belastning för alla jag bryr mig om. Jag är trött på att känna att inget jag gör duger. Därför skriver jag det här inlägget. För att börja om på nytt någonstans, försöka hitta mig själv där bakom fasaden. Ta den där lilla rädda killen i handen, krama den hårt och säga: “Oavsett vad som händer så älskar jag dig”.


Nästa gång jag träffar dig kanske jag är nervös. Jag kanske är livrädd. Jag kanske stammar. Jag kanske viker bort blicken istället för att hälsa. Eller så är jag precis som vanligt. Jag vet inte, men oavsett vad så kommer det vara jag. För från och med nu tänker jag inte le när livet är piss.

Från och med nu vill jag vara mig själv och vara med människor som är okej med det. De som inte bara tycker om mina positiva sidor, men som också kan trösta mig när jag mår skit. Och jag hoppas att andra som mår dåligt vågar öppna sig så att jag kan trösta dem på samma sätt, för nu vet ni – jag kommer aldrig någonsin döma en annan människa för hur de mår eller vad de gått igenom.


Och det är viktigt att prata om det, det är det som är medmänsklighet. Slutar vi prata om när vi mår dåligt så skapar vi ett klimat där vi sopar alla problem under mattan. Ler. Och gråter ner i kudden.

Let me go,
I don’t wanna be your hero,
I don’t wanna be a big man,
I just wanna fight with everyone else.

Jonathan”

– slut citat härifrån.


Gripande skrivet – och om min ”medicin” mot självkritik i det följande;

Var kommer jag ifrån ? Alla tillräckligt små barn = yngre än 4-5 år – minns mer eller mindre var dom kommer ifrån. Går det också som vuxen att minnas var Wi kommer ifrån = vad Wi var – innan Wi valde att reinkarnera i kött ?

Mitt svar på det är Ja.


IMMATERIELL ENERGI + Skalära Energivågor = Livet Självt ! ? !
= mer än 99 % av wåra fysiska Kroppar i volym sett – enligt kvantfysiken.

Den immateriella LivsGnistan = GudsGnistan (som ej skall förväxlas med religioners påhittade gudDomar) har två ”ansikten”. Dels den immateriella kosmiskt SuperIntelligenta oändliga LivsEnergin – och dels det tillika kosmiskt SuperIntelligenta immateriella svarta hålet.

Den immateriella LivsEnergin som sådan – är det som i allt väsentligt ger den fysiska Kroppen den energi som den behöver – för att wåra ca 13 miljarder kroppsceller och ca 100 miljarder hjärnceller skall fungera på ett bra sätt. Den mat och dryck som Wi petar i Oss har relativt sett bara en marginell betydelse.

Wåra Kroppar kan ej ett enda ögonblick fortsatt fungera – ifall den immateriella LivsEnergin skulle falla bort. Helt utan mat och dryck går det att Leva ett bra tag. Har Wi undermålig kontakt med den immateriella GudsGnistan – så får vilken mat och dryck Wi petar i Oss större betydelse – än om Wi är i bra kontakt med GudsGnistan. Jesus körde ju sin Kropp efter plusfästelsen under sex veckor helt utan mat och dryck – och det gick ju bra.


Att få kontakt med den immateriella GudsGnistan handlar om att följa andningen. Och då menar jag följa = ej alls styra andningen med operativsystemet. Andas jag med operativsystemet – så blir inandningen ”större” än utandningen – och när jag bara följer andningen så blir det tvärtom + att mitt tankefokus helt automatiskt landar i bröstområdet = den immateriella GudsGnistans säte i den fysiska Kroppen = där känner jag mig Hemma – minst sagt – och alldeles oavsett ifall jag är i min bostad eller annorstädes.

När jag andas med operativsystemet – så blir jag t ex stressad, drabbas av ”oändlig” självkritik = rädsla, nedstämdhet, skuld-, skam- och syndkänslor osv. När jag bara följer andningen – så hamnar jag helt automatiskt i bröstområdet – och det immateriella svarta hålet ”slukar” då allt som har med stress, självkritik = rädsla, nedstämdhet, skuld-, skam- och syndkänslor osv att göra – och oavsett hur mycket sådant som mitt operativsystem producerar.

Operativsystemets kapacitet är stor – men det immateriella svarta hålets kapacitet att förinta det operativsystemet producerar är större = Det finns ALLTID en annorlunda framtid i sikte !


Följa andningen kan jag göra under dagen vid många tillfällen – utan det det stör det jag för stunden håller på med. Kan det bli enklare än så att befria mig själv ifrån stress osv ? – och som bonus få att vara vid gott mod !

Operativsystemet = de ca 10-15 % av hjärnan som vuxna använder. Alla nyfödda barn använder 100 % av hjärnan – för de har inget operativsystem – och deras GudsGnista interagerar med deras hjärna utan störningar. Barn yngre än fem år har ett ”tamt” operativsystem – som gör att deras GudsGnista och hjärna fortfarande i mycket hög grad kan interagera = samverka.


Men sen kommer skolan in i bilden. Vuxna ”klistrar” mer och mer på barnen sina operativsystems förut fattade meningar om sig själva och världen. Barnen förlorar därmed mer och mer av sin naturliga kreativitet och spontanitet = dom blir mer och mer som vuxna är = har väldigt lite kontakt och interaktion med GudsGnistan, tyvärr tyvärr… 😥

Men allt som har en början har ett slut. Livet i kött löper – och som vanligast senast vid 70-90 års ålder är det dags att dra sitt sista andetag = operativsystemet raderas = GudsGnistan tar över det hela till 100 %. Så den fysiska döden kan ju ses som LivRäddare, faktiskt…

Dr Rauni-Leena Luukanen-Kilde har skrivit boken: ”Det finns ingen död” – som starkt styrker att det är så.

Barn lär sig upp till ca fem års ungdom – lika mycket som Wi sen lär Oss under hela resten av wårt liv. Så att dagligen vara i kontakt med GudsGnistan – har sina poänger – om hen så säger. I grund och botten handlar ju detta om att upphöja mig själv till små barns nivå = företrädesvis tänka, tala och agera spontant på hjärtats nivå.


Går det som vuxen ? Javisst gör det det – men det krävs ju då att Wi ej alls så sällan även ”landar” i bröstområdet under dagen. I så fall sköter sig det mesta av sig självt = Det ordnar sig ! = Wi älskar mera och måste-arbetar mindre.

Det kan ju vara värt att testa mer än en gång – för hur Wi än vrider och vänder på saker och ting – så handlar ju allt i grund och botten om att: ”Det Gäller Livet !”

All fortsatt lycka till med Ditt Liv ! ❤ 🙄


Jag har funnit det välgörande att varje morgon ställa de följande frågorna till mig själv

1. Var kommer jag ifrån ?

2. Nu Lycklig – eller ?

3. Det finns alltid en framtid – eller ?

4. Hens – Wi älskar Oss – eller ?

5. Det Ordnar Sig Alltid – eller ?

6. Älska mera – måste-arbeta mindre – eller ?

7. Livet i kött är ett spännande äventyr – eller ?

När mitt operativsystem kommer med sina eländes eländen statement – och det gör det fortfarande ofta – så har jag också kommit på att det ÄR välgörande att efter varje sådant påstående lägga till – Eller ? Det öppnar upp för annorlunda förhållningssätt till eländet ifråga.

Det gäller ju i alla lägen att framförallt vara sin egen vän – eller ?


När Wi vet mycket – så vet Wi att Wi vet hart när ingenting om någonting.

Apropå ingenting;

Egot försvann och hamnade i den icke existerande existensen där allt var möjligt och allt fanns. I intet där allt uppstår och försvinner i nästa ögonblick. I detta intet insåg jag att att jag var den största idioten. Den enorma glädjen i den upptäckten går bortom alla ord. Måste upplevas för att förstå fullt ut.

Allt är otroligt enkelt. Har svårt att förstå varför vi komplicerar allt. Frånvaron av handling är optimal handling som vi alla har varit med om – men det lämnar inget minne på grund av att det är fullständig helt. Det finns ingen motsats. Som en Engelsman sa till mig några år senare: Den som har upptäck att han är en idiot kan inte vara det. Den som inte har upptäckt detta då är risken stor att fortsätta att vara en idiot.

Ett skämt att jag vill ha platsen som en idiot ligger det ett visst allvar i ett sådant påstående. Att utgå från ingenting är frihet. Att utgå från någonting utesluter andra ting. Orden är icke det beskrivna.

– slut citat av ett FB-mess som jag fick 3/8-15 – och som jag besvarade med:

Du har rätt och jag vet också att jag är idiot – i meningen att jag vet hart när ingenting om någonting.

”Att utgå från ingenting är frihet. Att utgå från någonting utesluter andra ting. Orden är icke det beskrivna.”

Sant.

Tänkvärt ?


VISSTE DU ATT VART FJÄRDE DÖDSFALL ORSAKAS AV BIVERKNINGAR AV MEDICINER OCH VACCINER ?

Föredrag med Linda Karlström i Stockholm den 20 maj 2015.

Ska man vaccinera sina barn?
Är vacciner effektiva?
Är vacciner ofarliga?
Hur testar man vacciner?
Kan mina barn bli autistiska eller drabbas av narkolepsi pga. vaccin?

Vaccinationsfrågan är hetare än på mycket länge, något som vaccindebatten i de konventionella medierna detta år tydligt visar. Den vaccinskeptiska skaran ökar, och det har visat sig att när människor får tillgång till allsidig information om vaccinernas risker och bristande effektivitet väljer många att varken vaccinera sig själva eller sina barn.

Kunskap är frihet – friheten att fatta ett medvetet och välgrundat vaccinationsbeslut !

– slut citat av texten under videon ”Vacciner – Risker och vetenskapliga Brister”

Det får uppfattas som att myntet vaccinationer har en förskräckande baksida hälsomässigt – och då särskilt för barn – och en länksamling om det på min blogg här.

Om vad vacciner innehåller här – och på Facebook här (Du måste vara inloggad för att se det).

Med andra ord: ”Att gå till en vanlig läkare – och förlita sig på vad hen säger – kan vara MINST lika LivsFarligt – som att vara soldat vid fronten i ett krig !” – eller ?


APROPÅ VACCIN MOT STELKRAMP

Det man ska komma ihåg när det gäller stelkramp är att det är väldigt många som är antingen helt ovaccinerade eller som vaccinerades för så länge sedan att deras skydd har försvunnit. Slår man ihop dessa två grupper så utgör de en stor andel av Sveriges befolkning. Ändå är det bara ungefär en (1 st) person per år i snitt som får stelkramp som diagnosticeras av läkare. Denna enda person per år som får stelkramp blir dessutom efter vård med bland annat antibiotika och antikroppar mot stelkrampstoxinet helt frisk och har inga kvarvarande men.

– slut citat härifrån.

Om det enda stelkrampsfallet i Sverige 20014 enligt Folkhälsomyndigheten här.

Skall jag tro på den statistiken – och det gör jag – så förefaller stelkramp ej vara någon landsplåga i Sverige precis – eller ?


Apropå skolvetenskapens mediciner

Hundratusentals människor i Sverige behandlas med kolesterolsänkande preparat eller blodförtunnande medel. En av dom som åt det senare var en mycket nära vän (Gudrun ❤ ) till mig sedan ca tre år tillbaka.

Hon kom torsdagen den 26 maj 2016 akut till hjärnintensiven i Lund i koma (medvetslöshet) efter en rupterad = brusten aneurysm (blodkärlutvidgning i hjärnan).

Brusten cerebral (i hjärnan) aneurysm är ofta dödlig. Cirka 25% av de drabbade dör inom 1 dygn, och ytterligare 25% dör inom ca 3 månader. Av dem som överlever kommer mer än hälften att ha någon form av permanent funktionsnedsättning.

Hon opererades två gånger – men torsdagen den 16 juni slutade hon med att andas 72 år ung – och begravdes den 1 juli.

Hon hade sedan flera år tillbaka ätit Trombyl (ett s.k. blodförtunnande medel, som minskar risken för blodproppsbildning genom att förhindra att blodplättar klumpar ihop sig – men med biverkning förtunning av blodkärl) – och en av biverkningarna är just blödningar i hjärnan p g a förtunning av blodkärl.

Hennes ögon och kropp var det vackraste jag har sett i mitt Liv – och hon hade och har en särskild plats i mitt hjärta. Nu kan jag bara hoppas på att Wi återses någon stans någon gång.

Det är LivsFarligt att Leva som reinkarnerade varelser i kött – därför att den fysiska mortaliteten är näst intill 100 % – men den Själsliga är nolleller ? // JosefALLA har Wi RÄTT att tillåta oss själva och andra att få må BÄTTRE och BÄTTRE (även ekonomiskt, politiskt, som publik på dansbanor osv ?) = leva vällustigareeller ?

DAGS FÖR EN FRISKARE FRAMTID = WI TAR VARALIVET I KÖTT – ELLER ?

Annonser

20 Responses to GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG – ELLER ?

 1. […] Men det här håller ju ej. Jag tycker att det vore fan så mycket bättre att dansbandsmusikerna slutade med att ge sig själva adrelanin-kickar – och då ej minst för publikens skull – och därmed helt automatiskt ”förlorade” sitt behov av skräpmat – till förmån för mera av ”riktig mat”. Om vad jag menar med ”riktig mat” under rubriken: ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?” […]

 2. jungfrummamma skriver:

  Intressant läsning ! Mycket nyttig info. Socker och kolhydrater (som kroppen omvandlar till glukos, socker ) är ju ett gift, det kan vi konstatera. Sluta äta socker är typ värre än att sluta röka. Jag är svag för det. Försöker dock byta ut ”onyttigt ” socker till ”nyttigt ” som frukt och bär istället för gelegodis och sånt skräp. Få kanske kan sluta helt men alla kan vi utesluta något i alla fall :).

 3. Josef Boberg skriver:

  Hej Jungfrummamma – och tack så mycket för Din kommentar.

  Du är rätt på det ! ❤ 🙄

  Om min rökning här. Även Solen har fläckar – men sedan sommaren 2014 har jag i vart fall halverat blossandet.

  Nästa steg kan ju bli att halvera halveringen ?

 4. castoropollux skriver:

  Tummen upp för detta inlägg.

  Slutade med vitt socker på 80-talet, men gick över till råsocker där sötma krävdes. Saftkok odyl..

  Aldrig trodde jag att 7000 i tandläkarräkningar 2015 skulle ge mer än garnityret en nödvändig överhalning. Efter att ha levt på soppa i otaliga men nyttiga varianter i månader, har livremmen återerövrat två hål i lädret. Humöret stiger ägaren åt huvudet och matchvikten är väl inte nådd riktigt än för fullkornsbrödkonsumtionen står kvar i samma läge. Pasta betraktas nu som lyx, likt den ryska kaviaren, Kolhydratsbombning med kokt potatis, kokta grönsaker undviks i det längsta till förmån för råa diton. När väl kroppen fattat att den bär på en nyttig själ komma de säkert bättre överens. Dagens fettkonsumtion måste väl övertyga kroppen om att göra det den borde..

  Ekologisk kost sparar ägaren många dystra prognoser och ger en tillvaro full av sjukdomsfällor färre tillfällen att slå igen.

  En skiva bröd av vanlig, besprutad säd, antimögelbehandlat mjöl ger obevekligt klåda på fingrarna, som om experimentet inte avbryts sprider sig. Ett huvud, axlar, knä och tå, fast en dystrare variant. Så var det med den diagnosen ”allergi”? Vem kunde ana att tillvaron skulle bli lik en termometer i den konventionella odlingens främsta och största del?

  Fast ekologiska tomater, gurka, bataviasallat, broccoli, purjo, brytärtor, bär och frukt från kolonin berikar det naggade livskapitalet, på ett sätt som får bankräntan att blekna vare sig de höjer den eller sänker sig med den.

  Varför man också raffinerat saltet börjar ju se ut som en mardröm.

  @jungfrumamma. Kanske chrom-tillskott kan minska sockersuget? Raffinerat socker är ju förrädiskt eftersom det inte längre innehåller näring (melass blir ju djurfoder). För kroppen är det en katastrof eftersom den tvingas ta av sitt eget förråd av vitaminer och mineraler, för att kunna hantera, förbränna socker, vilket ju den aldrig klarar utan beroende av arv, miljö och konsumtion snart och i värsta fall tvingas ge upp.

  Siktat mjöl renderar oss också berövad näring trots vår konsumtion av dagligt bröd.. Till det kommer tyvärr korta jästider som även med fullkornsbröd omöjliggör för kroppen att kunna ta upp näring ur brödet vi äter. Fytinsyran binder näring så hårt att vår matsmältning aldrig kan lösgöra dessa ämnen om inte fytas som bildas under dygnslång surdegsjäsning får lösa det problemet.

  Brödbak är allvarligt, såväl som njutbart. Precis som kärleken.. 🙂

 5. Josef Boberg skriver:

  Tack så mycket för Din bekräftande och faktaspäckade kommentar.
  ❤ 🙄

  Apropå bankräntan: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !” – men det underlåter finansiella makthavare och politiker sorgfälligt att informera Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna om, tyvärr tyvärr… 😥

  Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – så finns det hopp – därför att allt som har en början har ett slut. 🙄

  Bl a därför att Wi av vanligt folk är ju så ”oändligt” många fler än oligarkerna som missleder Oss är.

 6. Bo skriver:

  Gott Nytt
  Jo följer man tallriksmodellen får man livsmedels-värk i kroppen, lyssnar man på Dr Annika m.fl upphör problemen i många fall..

  Ha det

  /Bo

 7. Josef Boberg skriver:

  Sant.

  Gott slut och Gott Nytt År ! 🙄

  önskar Josef

 8. Tomtan skriver:

  Kul att du hittade igen mig 😀
  Gott Nytt År!

 9. Josef Boberg skriver:

  Detsamma – och tack så mycket för Din goa kommentar // Josef ❤ 🙄

 10. Anna skriver:

  Tack för titten hos mig! Här hos dig finns mycket nyttig läsning!
  Gott nytt år och all lycka till

 11. Josef Boberg skriver:

  Hej Anna – och tack så mycket för Din goa backfeed !

  God fortsättning av 2016 !

  önskar Josef

 12. Kristallina skriver:

  Oj vilken lång text. Den får jag ta en bit i taget. Kan p.g.a. ett smärtproblem inte titta så länge på skärmen. Tack för ditt besök hos mig. Ha en trevlig fredag!

 13. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Kristallina – texten är lååång – men Wi blir ju vad Wi äter – så det är ingen liten fråga.

  Ta den tid Du behöver på Dig – så kan Du förhoppningsvis få ut något av mitt blogginlägg.

  Tack själv för Ditt besök ! Det är alltid både trevligt och lärorikt med kommentarer.

  Apropå mat och världssvälten: ”Det Gäller Livet !” – på temat att det finns i ÖverFlöd av allt (inklusive mat) till alla på jorden Terras ytteryta.

  Maria Wendehög på SR Göteborg intervjuar mig i två 36-minuters program 1994 – om min syn på mig själv och världen. Jag var då namnad som Josef Paul Svensson – men ändrade det 2004 till Josef Boberg. Boberg är mamma Kristinas flicknamn.

  Ha en trevlig fredag och helg ! / Josef

 14. Fru Månsson skriver:

  Tack för besöket igår, botaniserade lite runt din blogg igår men glömde att lämna kommentar så här kommer en liten en men vi hörs säkert mer. Ha en bra vecka!

 15. Josef Boberg skriver:

  Tack själv för Din kommentar – och ha en bra vecka Du också ! – eller varför ej hela resten av Ditt Liv som varelse född i kött ?

  Drömmar kan slå in – därför att Allt Är Möjligt ! ❤

 16. hanundertrappen skriver:

  Fantastiskt intressant text. Lång, har inte läst hela än, men tro mig det ska jag. Jag är själv inne på det spåret, att man kan bota och förebygga det mesta (om inte allt) genom kosten. Stig Hastrup heter en annan man med mycket intressant läsning ang. hälsan. Han har mycket tips, en del bra annat kanske mindre bra? Somligt är förstås universelt och annat är väldigt individuellt, speciellt när det kommer till det kroppsliga…misstänker jag i alla fall.

 17. Josef Boberg skriver:

  Hej – och tack så mycket för Din rosande backfeed.

  Stig Hastrup är intressant, verkligen… 💡

  Ha det så gott det går ! // Josef


  PS
  . ”Det Gäller Livet !” – på temat att det finns i ÖverFlöd av allt för alla på jorden Terras ytteryta. Maria Wendehög på SR Göteborg intervjuar mig i två 36-minuters program 1994 – om min syn på mig själv och världen. Jag var då namnad som Josef Paul Svensson – men ändrade det 2004 till Josef Boberg. Boberg är mamma Kristinas flicknamn.

  Sedan dess har jag lagt ned åtskilliga tusentals timmar på att ta reda på om det finns i ÖverFlöd av allt för alla – och entydigt kommit fram till att så är det.
  Thats it – eller ?


  T ex att: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

  Jag är om några månader halvvägs 150 år LivsErfaren – och kommer med en dåres envishet att så länge som jag fortfar att andas att torgföra att brist på pengar är en ren bluff – som bör förpassas dit där den hör hemma = soptippen.


  Men alla principer har undantag – och undantaget från brist på pengar är pengar till krig. Historiskt så har det aldrig varit något bekymmer med det – och än mindre är det så i dags dato.

  Varför ?

  Tja… – följer man pengarnas väg så upptäcker man att det är samma oligarker som sponsrar krig – som tillverkar vapen och ammunition – och tjänar multum med slantar på det.

  Alla pågående krig skulle avslutas inom max tre månader – ifall oligarkerna ej höll igång dem. T ex krigen i Mellanöstern – som kontinuerligt har pågått sedan 1940-talet.

  Kommer det att ske inom överskådlig tid ?

 18. Reblogga detta på morganstankar och kommenterade:
  Earth Taxes, en global reform som beskattar rivdrift och utnyttjande av naturens resurser utan att ge någonting tillbaka. Dagens komersialism tar inte höjd för den kostnad i form av utfiske, eroderade jordar, förgiftningar och det kan inte fortsätta vara gratis att bara ta av jordens resurser. Jag vill införa minst 30% i skatt på detta

 19. Josef Boberg skriver:

  Morgan – tack så mycket för att Du torgför detta blogginlägg.

  Ifall Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – genomskådar den världsomspännande ”religionen” brist på pengar – till förmån för att Wi själva börjar inse att: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

  – så löser sig nog det mesta av världens pågående eländes eländen helt automatiskt – är jag in i märgen övertygad om.

  Thats it – eller ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: