OM HUR NATIONALEKONOMI-FÖRSTÖRANDE BANKSYSTEM KAN VRIDAS RÄTT


For the translation of this into English – click here.


VÄL BEKOMME BÄSTA BESÖKARE


Sammanfattning

Alla krig och terrorism i världen skulle upphöra inom max ca tre månader – ifall dom som sponsrar sådant ekonomiskt och på annat sätt över en natt skulle sluta med det.

Inom loppet av ca tre år skulle alla U-länder bli bättre för folken än i I-länderna – ifall dessa länders regeringar förbjöd bankernas Fractional Reserve Lending – till förmån för att själva producera räntefria pengar till sina budgetunderskott – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv = världssvälten skulle bli ett minne blott. Det finns ingen risk för oönskad inflation eller urholkat penningvärde i detta – så länge som arbetslösheten ej går under ca tre procent.

Alla världens eländes eländen kan få ett slut – ifall Wi först av allt nollar ut den världsomspännande ”religionen” Brist på pengar – eller ?


Den offentliga makten i Sverige utgår ifrån affärsbankerna. Om hur den makten kan återföras till folket i det följande.

Detta gäller fortfarande – eller ?

Sagt av Bill Still:

Frågan som kommer att ge kvalificerad riksdagsmajoritet till det parti som som gör den till sin för all tid.

Det finns bara två svar – två sätt att lösa detta på. Det är inte guld – det är inte silver. Det handlar inte om att knyta valutan till något slags underliggande värde. Det handlar om två åtgärder:

Ett: Förbjud regeringar att låna pengar. Så länge regeringar lånar av banker sitter de i bankirernas fickor. Situationen är själva definitionen på ”plutkrati” – rikemansvälde. Inga av de lagar som stiftas av Riksdagen är värda något – så länge som staten står i skuld till bankväsendet. Som den amerikanske utrikesministern William Jennings Brown sade redan 1896: ”En reform utan reform av penningväsendet är ingen reform.”

Det andra vi måste göra är att eliminera bankernas möjligheter att i praktiken förfalska pengar – och det här problemet är detsamma över hela världen – där alla pengar skapas av privata banker som skulder på vilka ränta utgår. Förr skapade regeringar pengarna själva – vilket kom alla tillgodo. Detta är vad vi måste tillbaka till.

Ett: Förbjud regeringar att låna pengar och istället ge ut dem själva.

Två: Kriminalisera bankernas Fractional Reserve Lending d v s tvinga dem att alltid ha minst 100 % täckningsgrad för all utlåning. Allt annat är i praktiken falskmynteri.

Låt dina folkvalda veta…
Det har blivit dags återbörda makten att skapa landets pengar till folket och dess beslutande församlingar.

Bankerna i Sverige ägnar sig i dag åt falskmynteri.

– slut citat av översättningstexten på videon ovan.


Jag har ”harvat” på nätet sedan 2007 – och jag har ännu aldrig stött på någon eller något som har fört i bevis att problembeskrivningen och lösningen är annat än korrekt. Har Du ?

M a o så rekvirerar Riksdagen ränte- och återbetalningsbefriade pengar från Riksbanken – för att täcka sina budgetunderskott med – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv – istället för att som nu höja skatter och avgifter och låna av bankirer.

Det finns ingen risk för oönskad inflation eller urholkat penningvärde i detta – så länge som arbetslösheten ej går under tre procent. Den svenska öppna arbetslösheten är för närvarande ca 6,5 % + en eller annan dold procent.

Så vad väntar de av folket valda riksdagsledamöterna på ?


Apropå politiskt ledarskap – så är det så att pengar = makt – och den makten finns till allt överskuggande del i dags dato hos den finansiella sektorn. Som princip alla politiker ”dansar” efter hur den finansiella sektorn agerar.

Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i Sverige och världen – så finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

Det första målet är att befria mänskligheten från det ekonomiska förtrycket genom bankerna, genom att avbryta alla icke-företagslån (svenskarna är ett av de mest banklån-belastade folken i världen), och genom att ge regeringar rätt att skapa pengar. Regeringar får därmed de medel och resurser som krävs för att finansiera egna aktiviteter utan skatter.

Den som är satt i skuld är ej fri – och det gäller såväl enskilda personer som ej minst nationer – eller ?


Det kommer att kunna ge alla möjlighet att arbeta för den kollektiva nyttan för mänskligheten och planeten – som alternativ till den finansiella sektorns vinstmotiv. En ärlig regering arbetar i medborgarnas intressen – då människor är det första steget för att möjliggöra att nå sin potential som intelligenta och empatiska varelser.

Mera ingående i sak om detta för wår egen – och ej minst för wåra barns och barnbarns framtids skull – så fundamentalt livsviktiga ämne under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”


Resumé

Problemet: ”Ett Sverige med växande klyftor och girighet som ledstjärna” – och det gäller som princip i alla världens länder.

Lösningen: ”Ett: Förbjud regeringar att låna pengar och istället ge ut dem själva.

Två: Kriminalisera bankernas Fractional Reserve Lending d v s tvinga dem att alltid ha minst 100 % täckningsgrad för all utlåning. Allt annat är i praktiken falskmynteri.

Har Du någon bättre/enklare lösning ?


PS. Lars Bern 20/1-17 i anledning av Donald Trumps installationstal: ”Tänk er att Sverige hade en regeringschef som lovade återföra makten till folket – så förstår ni !” Tankeväckande blogginlägg, verkligen…

Lars Bern 16/1-17: ”World Economic Forum – globalisternas årliga väckelsemöte i Trumps skugga” – Oxfams rapport visar att världens miljardärers samlade förmögenheter i snabb takt drar ifrån alla andras. 2009 fanns det 793 dollarmiljardärer i världen som tillsammans ägde 2,4 biljoner USD, de äger nu 5,0 biljoner USD, mer än en fördubbling på sju år således. Det är dock inte bara miljardärerna som blir rikare. Under de senaste 25 åren har den rikaste hundradelen haft större inkomstökningar än den fattigaste halvan av jordens befolkning tillsammans och att denna hundradel kontrollerar lika stor del av världens tillgångar som vi övriga 99 hundradelar av befolkningen gör.


När nöden är som störst är hjälpen som närmast – och jag hoppas innerligt att Donald Trump kommer att leva upp till det han säger på den här videon.

Trump’s Speech to the New World Order!


Lars Bern 17/1-17: ”Revolten mot globalismen” – Globalismen är ett skräckexempel som de förmögnaste av de förmögna har fått intet ont anande politiker och hela den gamla vänstern att ställa sig bakom.

Riksbanken 16/11-16: ”Skingsley: Borde Riksbanken ge ut e-kronor ?” – och om varför här.

”Riksbanken ger privatbankerna en käftsmäll med den planerade digitala valutan e-krona. Bravo !”


Om innehållet i bloggen i detta register.

Annonser

7 Responses to OM HUR NATIONALEKONOMI-FÖRSTÖRANDE BANKSYSTEM KAN VRIDAS RÄTT

 1. Josef Boberg skriver:

  OM DET RÅDANDE BANKSYSTEMET I SVERIGE SEDAN 1970-TALET

  Tänk Dig att Du betalar för 100 kg potatis – men i 100-kilossäcken finns bara mindre fem kg = en bra affär för säljaren (läs bankerna) och en urusel affär för köparen (läs låntagaren). Skulle Du då protestera ?

  Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna har lurats till att tro att bankerna bara lånar ut det dom har som inlåning och eget kapital. Men det är lögn och förbannad dikt – därför att Fractional Reserve Lending – som godkändes av Riksdagen i Sverige på 1970-talet – ger bankerna möjlighet att låna ut ”ingenting” = pengar som nyproduceras som siffror på en skärm vid utlåningstillfället.

  M a o så lånar affärsbankerna ut skulder = pengar som de ej har som inlåning och/eller eget kapital. Vettigt eller fullständigt förryckt ?


  Och ej nog med det – utan bankerna har därtill rätt att ta hög ränta på dessa luftpengar och kräva full återbetalning med riktiga pengar = pengar som efter skatt blir över av löneinkomst. Folkrättsligt sett så är detta kort och gott bedrägeri och svindleri av allra värsta sorten. Ej mer och ej mindre än så. Att det är lagligt gör ju ej saken mindre bedräglig.

  Resultatet av detta bedrägeri är att medborgarna i Sverige är ett av de mest banklån-belastade folken i världen. Den som är satt i skuld är ej fri – och det gäller såväl enskilda personer som ej minst nationer – eller ?

  Det finns rimligen bara en lösning på detta – och det är att staten förbjuder Fractional Reserve Lending – till förmån för att staten själv tar över den nödvändiga nyproduktionen av pengar = Suveräna Pengar = digitala ”sedelpresspengar” i lämplig mängd – som Riksdagen rekvirerar från Riksbanken för att täcka budgetunderskott med – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv.


  Går det ?

  Javisst gör det det. Island har ju redan ”spolat” sitt gamla banksystem efter den finansiella krisen 2008 – och är på väg att lagstifta om att enbart staten skall stå för nyproduktionen av pengar.


  Ett konkret exempel på hur jag själv har drabbats av bankers svindleri.

  1989 lånade jag av Handelsbanken 50 000 kr som ett inblanco lån – med en amortering av 1 000 kr/år. Med ränta och amortering så har banken av mig år 2016 fått ca 130 000 kr tillbaka – och lånesumman har minskat till 23 000 kr efter 27 år. När lånesumman är noll kr om 23 år – så kommer Handelsbanken med ränta och amortering att ha fått tillbaka ca 175 000 kr på de utlånade 50 000 kr.

  Men det är bara halva sanningen – därför att vid utlåningstillfället så hade Handelsbanken bara ca 2 500 kr som inlåning och eget kapital = ca 5 % av lånesumman. Men tack vara det av staten godkända Fractional Reserve Lending på 1970-talet – så kunde Handelsbanken fylla ut lånet med 47 500 kr av ”luftpengar” = pengar som skapades vid lånetillfället 1989 ur tomma intet – genom några knapptryckningar på bankens dator.


  Så verkligheten blir ju att banken bara lånade ut ca 2 500 kr av inlåning och eget kapital – och kommer av mig i slutändan att få tillbaka ca 175 000 kr av riktiga pengar = pengar som efter skatt blir över av löneinkomst eller annat.

  175 000 : 2500 = 70 gånger mer i återbetalning än vad som lånades ut – av pengar som banken hade som inlåning och eget kapital vid lånetillfället. Tala om en lysande låneaffär för Handelsbanken och en urusel för mig som låntagare – eller ?

  Hur många fler än mig har gått på och går dagligen på affärsbankernas svindleri ?

  ”Har Du förtroende för det svenska banksystemet ?”

 2. Sven Hansson skriver:

  Du skriver att vänstern skulle vara för globaliseringen. Var var du under 90talet. Det var vänstern som var emot globaliseringen, tillsammans med miljörörelsen, facken och andra redan då. Det är möjligt att du har rätt då det gäller lösningen på bankernas makt. Men att du sedan kommer med sådant här dravel blir jag rätt besviken på. Det är en ren lögn du far med. Därtill måste jag säga att din kritik mot de svenska politikerna ter sig besynnerlig när du därefter sätter ditt hopp på den stora skitstöveln Trump. Tyder på en politisk naivitet av stora mått.

 3. Josef Boberg skriver:

  Hej Sven – och tack för Din kommentar.

  Var och hur skriver jag om vänstern som för globaliseringen ?

 4. Josef Boberg skriver:

  Olle – tack så mycket för hjälpen med att sprida budskapet.

 5. bob skriver:

  Hej Josef. Din resonemang kring hur banksystemet fungerar är helt befogad vad jag kan förstå. Nu närmar vi oss valet och då är det ända sättet att vända på detta genom att rösta på ett parti som har som mål i sitt program att ändra på detta förödande utvecklingen.
  Har du några förslag på vilka partier har detta som mållet i programmet? Jag har nämligen inte hittat ett enda parti än, vilket inte är ett bra täcken på att det kommer bli bättre efter valet?

 6. Josef Boberg skriver:

  Bob – jag har ej heller hittat något parti som har i partiprogrammet att förändra banksystemet.

  Men vem vet – måhända dyker det upp något före valet i de befintliga riksdagspartierna – eller i något nytt parti – om att reformera banksystemet i Sverige ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: